Noordwijkerhout, 8 december 2014

Vanavond zijn 3 tankautospuiten en de Officier van Dienst met spoed uitgerukt naar de Walserij in Noordwijkerhout. Aldaar zou een fikse aanrijding met gebeurt zijn met daarbij een zware beknelling.

Ter plaatse bleek het een ongeval te zijn tussen 3 voertuigen en een fietser welke onder een van de voertuigen lag. Een voertuig lag ondersteboven met daarin twee slachtoffers en een voertuig lag op de zijkant. De brandweer heeft de fietser direct onder het voertuig, welke tegen een boom aanstond, vandaan gehaald. Daarna heeft de brandweer het dak van het voertuig op de kant eraf geknipt om vervolgens het slachtoffer te bevrijden.

Vervolgens heeft de brandweer de slachtoffers die in het voertuig welke ondersteboven lag bevrijdt. Dit gebeurde door middel van het kapot knippen van een stukje van de achterkant van de auto. Hierna konden beide slachtoffers op de wervelplank uit de auto worden gehaald.

Uiteraard was dit het scenario van de brandweer oefening van Noordwijkerhout. De brandweer van Noordwijkerhout heeft van deze oefen avond veel geleerd.

Foto’s & Video: Menno Plug & Devin Waasdorp

Foto’s: Devin Waasdorp:

Cookievoorkeuren wijzigen