Brand Gouda (14)Gouda, 5 december 2014

De brandweer van Gouda werd vannacht gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Sluisdijk in Gouda. Bij golfbaan De IJsselweide zouden enkele goederen naast een loods in brand staan. Eenmaal ter plaatse bleek het te gaan om een flinke brand in een opslag van de golfbaan en bestond er gevaar voor uitbreiding naar loods en restaurant.

Door razendsnel optreden van de brandweer kon deze uitbreiding voorkomen worden. De brandweer schaalde op naar middelbrand om onder andere de waterwinning verzorgd te krijgen. Brandweer Gouderak kwam hierop ter plaatse en kon Gouda waar nodig assisteren.

In de opslag stonden nogal wat flessen welke mogelijk gas zouden bevatten, de melder sprak ook al over explosies dus alle voorzichtigheid was gewenst. De brandweer heeft alle flessen en vaten die mogelijk gevaar konden opleveren verwijderd.

De brandweer kon in een uur de brand aardig onder controle krijgen waarna de schade van de brand zichtbaar werd. De sleutelhouder van de golfbaan gaf aan dat hij aan het afsluiten was na een gezellige avond. Toen hij nog even naar de loods liep ontdekte hij de brand. De man heeft zelf nog geprobeerd met een brandblusser de brand te bestrijden maar dit bleek tevergeefse moeite. Daarnaast liep de man ook nog eens rookinhalatie op bij zijn bluspoging, hiervoor kwam een ambulance ter plaatse.

De oorzaak van de brand zal worden onderzocht door de politie.

Foto’s & Video: Rens de Haan

Brand Gouda (1) Brand Gouda (2) Brand Gouda (3) Brand Gouda (4) Brand Gouda (5) Brand Gouda (6) Brand Gouda (7) Brand Gouda (8) Brand Gouda (9) Brand Gouda (10) Brand Gouda (11) Brand Gouda (12) Brand Gouda (13) Brand Gouda (15) Brand Gouda (16) Brand Gouda (17) Brand Gouda (18) Brand Gouda (19) Brand Gouda (20) Brand Gouda (21) Brand Gouda (22) Brand Gouda (23) Brand Gouda (24) Brand Gouda (25) Brand Gouda (26) Brand Gouda (27) Brand Gouda (28) Brand Gouda (29) Brand Gouda (30)

Cookievoorkeuren wijzigen