Brand in laagspanningskast Gouda (10)Gouda, 1 december 2014

De hulpdiensten werden vanavond gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Achterwillenseweg in Gouda. Na even zoeken kwam met uit op de kruising met de Isoldestraat waar een laagspanningskast stond te roken.

De brandweer heeft uit veiligheidsoverwegingen even niets gedaan en heeft Joulz ter plaatse gevraagd. Deze was al snel op de plek van het incident waarna de kast werd geopend. Al snel bleek dat de rookontwikkeling niet echt uit de kast zelf kwam maar van iets daaronder. Nadat enkele tegels en wat zand waren verwijderen kwam de oorzaak naar boven: Doorgebrande bekabeling.

Nadat de brandweer de werkruimte van de Joulz medewerker had veilig gesteld door hekken te plaatsen en een lint te spannen kon men retour kazerne. Medewerkers van Joulz hebben het euvel direct verholpen. Van stroomstoring is verder, zover bekend, geen sprake geweest.

De oorzaak is nog onbekend.

Foto’s: Rens de Haan

Brand in laagspanningskast Gouda (1) Brand in laagspanningskast Gouda (2) Brand in laagspanningskast Gouda (3) Brand in laagspanningskast Gouda (4) Brand in laagspanningskast Gouda (5) Brand in laagspanningskast Gouda (6) Brand in laagspanningskast Gouda (7) Brand in laagspanningskast Gouda (8) Brand in laagspanningskast Gouda (9) Brand in laagspanningskast Gouda (11) Brand in laagspanningskast Gouda (12) Brand in laagspanningskast Gouda (13) Brand in laagspanningskast Gouda (14)

Cookievoorkeuren wijzigen