Nijverheidsstraat GDA (4)

Gouda, 30 november 2014

Vanavond tegen 22:00 werden drie brandweervoertuigen met spoed gealarmeerd voor een vreemde lucht in een woning aan de Nijverheidsstraat in Gouda. Mogelijk zou het gaan om aardgas of CO.

In een pand waarin meerdere woningen zijn gevestigd werd de vreemde lucht geroken / waargenomen. De brandweer voerde in de woningen metingen uit en kwam tot de conclusie dat er in een aantal woningen een veel te hoge CO concentratie hing. De brandweer sloot de geiser(s) af waardoor de woningen vannacht o.a. geen verwarming hebben. Hierna werd begonnen met ventileren waarbij enkele bewoners buiten moesten wachten. Eén bewoonster werd onwel waarvoor een ambulance met spoed ter plaatse werd gevraagd. Uiteindelijk hoefde het slachtoffer niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

Na het ventileren konden alle hulpdiensten retour. De beheerder van het pand zal morgenochtend komen kijken naar de situatie en maatregelen ondernemen. Mogelijk is de afvoer van de geiser(s) niet goed waardoor de CO in de woningen blijft hangen.

Foto’s: Marco van Bemmel

Nijverheidsstraat GDA (1) Nijverheidsstraat GDA (2) Nijverheidsstraat GDA (3) Nijverheidsstraat GDA (5) Nijverheidsstraat GDA (6) Nijverheidsstraat GDA (7) Nijverheidsstraat GDA (8) Nijverheidsstraat GDA (9) Nijverheidsstraat GDA (10) Nijverheidsstraat GDA (11)

Cookievoorkeuren wijzigen