Sassenheim, 30 november 2014

Vanmiddag omstreeks twaalf uur werd de brandweer van Sassenheim zonder spoed naar de Gladiolenstraat gestuurd voor een melding van een vreemde lucht.

Eenmaal ter plaatse blijkt dat er in een woning een vreemde lucht werd geroken in een meterkast welk niet thuis gebracht kon worden. Omdat het een appartementencomplex betrof is er ook gekeken bij de bovenburen maar daar werd niks geroken. Bij de verdere zoektocht naar de lucht met de warmtebeeldcamera schroefde men de meterkast open en toen bleek dat de nul-draad van de kilowattuurmeter in brand had gestaan en aan het schroeien was. Men heeft toen gelijk de stroom van de kast af gehaald, nadat de stroom eraf was was het gevaar geweken. De brandweer heeft de zaak overgedragen aan Woonstichting Vooruitgang.

De bewoners hadden in ieder geval een goede neus en hadden deze beginnende brand al snel geroken waardoor vermoedelijk erger is voorkomen!

Foto’s: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen