Gevaarlijke stoffen Gouda (1)Gouda, 27 november 2014

De politie heeft deze morgen uit voorzorg ook de brandweer en ambulancedienst gealarmeerd voor een verdachte situatie aan het Pluutwerf in Gouda. Ter plaatse bleken in een woning mogelijk chemische stoffen te zijn aangetroffen.

De politie heeft voor haar onderzoek naast de normale surveillancedienst ook de Explosieve Opruimingsdienst Defensie, Technische Recherche, Forensische Opsporing ter plaatse gevraagd.

Ter plaatse is na kort overleg besloten de omgeving ruim af te zetten en enkele bewoners uit hun huizen te evacueren. De geëvacueerde bewoners zijn opgevangen in sporthal De Mammoet. De politie heeft gemeld dat er ongeveer 50 woningen zijn ontruimd.

Update 13:01 uur:

Momenteel wordt onderzoek gedaan in de woning wat de stoffen exact inhouden en waar deze voor gebruikt worden of vandaan komen.

Update 13:07 uur:

Ook de Adviseur Gevaarlijke Stoffen van de brandweer en de verzorging van de brandweer uit Waddinxveen zijn gealarmeerd en ter plaatse gevraagd.

Update 13:20 uur:

Hulpdiensten schalen op naar GRIP 1. Meer hulpdiensten zijn aanrijdend naar de Pluutwerf.

Update 14:05:

Gerucht is dat het zou gaan om (zelfgemaakt) vuurwerk. Politie kan dit nog niet bevestigen. Wel kon de politie bevestigen dat er daadwerkelijk chemicaliën zijn aangetroffen in de woning. Welke chemicaliën dit zijn wordt nog onderzocht. Om 10:00 is de politie de woning binnen gegaan n.a.v. een melding.

Update 14:49 uur:

Politie zal straks beginnen met het opruimen van de stoffen. Nog steeds onbekend om welke stoffen het gaat. Hoe laat de ruiming begint is niet bekend. Mobiele eenheid is eveneens gearriveerd.

Update 17:41 uur:

Politie kondigt aan tot waarschijnlijk 20:00 uur bezig te zijn. Tot die tijd kunnen de bewoners nog niet naar hun woning terugkeren.

Update 18:00 uur:

De bedoeling is dat de politie tussen nu en een half uur gaat beginnen met het opruimen van de stoffen. Nog altijd niet bekend waar het precies om gaat.

Update 19:30 uur:

Er is een gespecialiseerd bedrijf gearriveerd met een speciale vrachtwagen welke ingericht is voor het veilig afvoeren van chemicaliën. Dit bedrijf is gestart met het uit de woning halen van de gevaarlijke stoffen. Zodra dit gebeurd is wordt de omgeving weer vrij gegeven en mogen de bewoners terug naar hun woning.

Laatste update 21:30 uur:

Omgeving is vrijgegeven, chemicaliën zijn opgeruimd. Bewoners mogen terug naar hun woning. Met de chemische stoffen zouden onder andere explosieven kunnen worden gemaakt. Persbericht van politie volgt.

Politiepersbericht:

Chemische stoffen afgevoerd; woningen weer vrijgegeven

  • Laatste update: 28-11-2014 | 08:20

Gouda – De politie heeft donderdag 27 november omstreeks 20.50 uur de woningen aan de Pluutwerf en omgeving weer vrijgegeven. Zo’n 50 woningen werden donderdagmorgen uit voorzorg ontruimd nadat er in een woning aan de Pluutwerf chemische stoffen werden aangetroffen.

De politie had informatie over de mogelijke aanwezigheid van de stoffen in de woning. Tijdens een doorzoeking in de woning werden chemische stoffen aangetroffen die gebruikt kunnen worden voor het maken van explosieven. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) werd door de politie ingeseind voor verder onderzoek in de woning. Na de vondst werden de woningen rondom de betreffende woning uit voorzorg ontruimd en werd het gebied afgezet. Bewoners werden opgevangen in sporthal de Mammoet. De EOD heeft tot in de vooravond onderzoek gedaan. Een gespecialiseerd bedrijf heeft daarna de stoffen afgevoerd en zal verder onderzoek doen naar de hoeveelheid en soort van de stoffen. De politie wacht deze resultaten af en heeft nog geen aanhoudingen verricht.

Foto’s: Stefan Vermin 

Video: Omroep West

Gevaarlijke Stoffen Gouda (1)Gevaarlijke Stoffen Gouda (2)
IMG_5591

Gevaarlijke Stoffen Gouda (3) Gevaarlijke Stoffen Gouda (4)Gevaarlijke stoffen Gouda (1) Gevaarlijke stoffen Gouda (2) Gevaarlijke stoffen Gouda (2)GoudaGouda 2 (1) Gouda 2 (2)IMG_5674IMG_5672IMG_5662IMG_5656IMG_5688

Cookievoorkeuren wijzigen