Brand in Loods Reeuwijk (14)Reeuwijk, 25 november 2014

De hulpdiensten werden deze morgen gealarmeerd voor een gebouwbrand aan de Tempeldijk in Reeuwijk. Ter plaatse trof men een loods vol rook aan en werd direct een zoektocht gestart naar de oorzaak hiervan.

Al snel kon met onder andere door middel van de warmtebeeldcamera de oorzaak worden gevonden; Broei onder een zaagmachine. Zaagsel onder de zaagmachine was gaan broeien en smeulen. De brandweer heeft de brand kunnen blussen en de loods geventileerd.

Het lijkt er op dat het zaagsel al enkele uren lag te broeien maar door een te kort aan zuurstof zich niet verder ontwikkelde. Als het zaagsel één keer genoeg zuurstof had gehad dan had de loods geheel af kunnen branden aangezien deze volledig van hout is gebouwd en daarnaast nog eens vol hout en andere brandbare stoffen lag. Goed afgelopen dus.

De brandweer kon na het ventileren retour kazerne.

Foto’s: Rens de Haan

Brand in Loods Reeuwijk (1) Brand in Loods Reeuwijk (2) Brand in Loods Reeuwijk (3) Brand in Loods Reeuwijk (4) Brand in Loods Reeuwijk (5) Brand in Loods Reeuwijk (6) Brand in Loods Reeuwijk (7) Brand in Loods Reeuwijk (8) Brand in Loods Reeuwijk (9) Brand in Loods Reeuwijk (10) Brand in Loods Reeuwijk (11) Brand in Loods Reeuwijk (12) Brand in Loods Reeuwijk (13)  Brand in Loods Reeuwijk (15) Brand in Loods Reeuwijk (16) Brand in Loods Reeuwijk (17) Brand in Loods Reeuwijk (18) Brand in Loods Reeuwijk (19)

Cookievoorkeuren wijzigen