Rijnsburg, 25 november 2014

Vanmorgen vroeg omstreeks half zeven werden de brandweer korpsen van Rijnsburg en Katwijk opgeroepen voor een gebouwbrand woning op de Tulpenstraat in Rijnsburg.

Eenmaal ter plaatse bleek dat een klein brandje had gewoed in het plafond van de woonkamer, daar had een elektrische lasdoos in brand gestaan. De bewoonster van de woning rook een vreemde lucht en ging toen op onderzoek uit, bij het lopen door de keuken viel plotseling een stuk plafond al brandend naar beneden, toen gelijk 112 gebeld. Bij aankomst van de brandweer was het vuur al weer uit gegaan. Men heeft met de warmtebeeld camera een onderzoek ingesteld naar nog smeulende resten maar gelukkig bleek dat alles uit is. Stichting Salvage zal de verdere schadeafhandelingen op zich nemen, de brand is vrijwel zeker ontstaan door kortsluiting in de lasdoos.

Foto’s: Devin Waasdorp

 

Cookievoorkeuren wijzigen