Traumaheli NAY (5)

Nieuwerkerk aan den IJssel, 23 november 2014

Vanmiddag werd een ambulance met spoed opgeroepen voor een onwelwording in een woning aan de Zwanendaal in Nieuwerkerk aan den IJssel. Twintig minuten later werd de brandweer van Nieuwerkerk aan den IJssel en twee brandweerwagens van Gouda gealarmeerd te assisteren met het uit huis halen van het slachtoffer. Een half uur later, 15:00, werd ook de traumahelikopter uit Rotterdam ter assistentie gevraagd.

Met de ladderwagen bleek men moeilijk bij het raam op de eerste verdieping te kunnen komen om het slachtoffer uit huis te halen. Om deze reden kwam de er een extra brandweerwagen uit Gouda ter plaatse met de zogenoemde rollgliss. Op deze manier wordt een daarvoor gemaakte brancard, welke de brandweer aan boord heeft,  aan de ladderwagen gehangen waarmee het slachtoffer mee uit huis getakeld wordt.

Rond 15;15 werd na een lange behandeling door het ambulance- en traumheli personeel het slachtoffer uit de woning getakeld. Hierna werd deze per ambulance met spoed naar een ziekenhuis vervoerd. Ook de MMT arts reed in de ambulance mee. De traumahelikopter was niet ver van het incident op een grasveld van een park geland en kon nadat het slachtoffer was vervoerd de arts gaan ophalen bij het ziekenhuis.  Zowel de helikopter als alle hulpverlening bij de woning trok veel bekijks van omwonenden.

Wat er zich precies in de woning heeft afgespeeld is bij ons niet bekend.

Foto’s: Marco van Bemmel

Traumaheli NAY (1) Traumaheli NAY (2) Traumaheli NAY (3) Traumaheli NAY (4) Traumaheli NAY (6) Traumaheli NAY (7) Traumaheli NAY (8) Traumaheli NAY (9) Traumaheli NAY (10) Traumaheli NAY (11) Traumaheli NAY (12) Traumaheli NAY (13) Traumaheli NAY (14) Traumaheli NAY (15) Traumaheli NAY (16) Traumaheli NAY (17) Traumaheli NAY (18) Traumaheli NAY (19)

Cookievoorkeuren wijzigen