Brand GDA (6)

Gouda, 21 november 2014

Even na half elf op vrijdagavond werd de brandweer van Gouda zonder spoed opgeroepen voor een nacontrole brand aan de Lange Groenendaal in Gouda bij Spa Wellness. Ter plaatse ging de brandweer op onderzoek uit waarna er brand werd ontdekt.

Direct werden twee stralen hoge druk naar binnen gebracht. Het dak van een unit waarin meerdere sauna’s staan had vlam gevat. Er werd al langere tijd een brandlucht geroken waarna de brandweer werd gebeld voor een controle. Een buurtbewoner, aan de achterzijde van het Spa pand, zag dat zijn huis en het steegje achter zijn woning ‘blauw’ stonden van de rook waarna hij de brandweer waarschuwde en deze daar de brand in het dak ontdekte. De brandweer heeft het dak van de unit moeten slopen om de vuurhaard volledig uit te krijgen. Dit nam veel tijd in beslag. Anderhalf uur na de melding was men nog altijd bezig met controleren of alle brandhaarden uit waren. Nadat de brandweermannen er zeker van waren dat de brand  uit was konden zij retour kazerne.

Foto’s: Marco van Bemmel 

Brand GDA (1) Brand GDA (2) Brand GDA (3) Brand GDA (4) Brand GDA (5) Brand GDA (7) Brand GDA (8) Brand GDA (9) Brand GDA (10)

Cookievoorkeuren wijzigen