Grote brand Waddinxveen (1)Waddinxveen, 21 november 2014

De hulpdiensten werden vannacht gealarmeerd voor een gebouwbrand aan de Coenecoop in Waddinxveen. Het zou hier gaan om een brand in het bedrijf ‘Auto Baas’. Al snel schaalde de meldkamer op basis van de melding op naar middelbrand en niet geheel overbodig want bij het ter plaatse komen van de eerste brandweervoertuigen sloegen de vlammen flink uit het dak.

De brandweer schaalde niet veel later op naar grote brand waarna nog een grote hoeveelheid eenheden werd gealarmeerd. De brand bleek te woedden in een pand waar aan de ene kant een meubelmakerij zat gevestigd en de andere kant diende als opslagloods voor een ander bedrijf. Door zeer snel optreden van de brandweer kon de brand voornamelijk beperkt blijven tot het dak en werd de inboedel van het bedrijf grotendeels gespaard. Of dit wel schade heeft opgelopen door onder andere de hoeveelheid water waarmee geblust is, is onbekend.

Ongeveer twee uur na de eerste melding bleek de brand uit en werd het sein brand meester gegeven. De meeste brandweer eenheden konden hierop inpakken en retour kazerne.

De schade aan het pand is wel flink en zal op een later moment bekeken worden. Hoe de brand is ontstaan is nog onbekend. Er vielen geen gewonden bij de brand. Een uit voorzorg gealarmeerde ambulance kon onverrichter zaken retour.

Foto’s: Rens de Haan & Stefan Vermin
Video: Rens de Haan

Grote brand Waddinxveen (2) IMG_5462IMG_5466Grote brand Waddinxveen (3) Grote brand Waddinxveen (4)IMG_5484 Grote brand Waddinxveen (5) Grote brand Waddinxveen (6) Grote brand Waddinxveen (7) Grote brand Waddinxveen (8) Grote brand Waddinxveen (9) Grote brand Waddinxveen (10) Grote brand Waddinxveen (11) Grote brand Waddinxveen (12) Grote brand Waddinxveen (13) Grote brand Waddinxveen (14) Grote brand Waddinxveen (15) Grote brand Waddinxveen (16) Grote brand Waddinxveen (17) Grote brand Waddinxveen (18)IMG_5513IMG_5523IMG_5527IMG_5536IMG_5538IMG_5543

Cookievoorkeuren wijzigen