Explosie bij woning Gouda (5)Gouda, 19 november 2014

De hulpdiensten kregen vanavond een nogal verontrustende melding. Hoewel de brandweer voor gaslekkage werd gealarmeerd betrof de melding iets heel anders. Er zou namelijk een explosie hebben plaats gevonden waarbij de hele gevel zou zijn weggeblazen.


Eenmaal ter plaatse bleek het iets minder erg als dat de melding deed vermoeden. Er had inderdaad een explosie plaats gevonden in de tuin van de woning waarbij en nogal wat schade was ontstaan maar de gevel stond nog.

In de hoek van de tuin, tegen de woning, was iets geëxplodeerd waarna het stalen rolluik bleek ontzet, de voorruit van de woning was geklapt, de ruiten van de voordeur er uit lagen, het afdakje boven de deur bleek ontwricht en er een gat in de tuin was geslagen.

De brandweer heeft direct metingen verricht maar kon al snel vast stellen dat er van een gaslekkage dan wel een gasexplosie geen sprake was. Wel werden Joulz en Stedin ter plaatse gevraagd en deze hebben op hun beurt ook weer onderzoek gedaan naar gas en elektra maar ook deze mensen moesten vaststellen dat er geen technisch mankement bleek aan een gas of elektra. De politie heeft de technische recherche ter plaatse gevraagd.

Toen de technische recherche ter plaatse kwam, zijn ook deze mensen een onderzoek gestart. De definitieve conclusie moet nog volgen maar er blijft eigenlijk maar één optie over en dat is dat er explosief materiaal, mogelijk zeer zwaar vuurwerk, in de tuin is gegooid.

Over de toedracht tast de politie nog in het duister. Op het adres woont een al wat ouder echtpaar waarvan de man op het moment van de explosie niet thuis was. De vrouw was enorm geschrokken en ontdaan. Alle buurtbewoners spraken over een grote lichtflits, een steekvlam en een gigantische dreun.

Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie van Gouda op het nummer: 0900-8844.

Foto’s: Rens de Haan

Explosie bij woning Gouda (1) Explosie bij woning Gouda (2) Explosie bij woning Gouda (3) Explosie bij woning Gouda (4) Explosie bij woning Gouda (6) Explosie bij woning Gouda (7) Explosie bij woning Gouda (8) Explosie bij woning Gouda (9) Explosie bij woning Gouda (10) Explosie bij woning Gouda (11) Explosie bij woning Gouda (12) Explosie bij woning Gouda (13) Explosie bij woning Gouda (14) Explosie bij woning Gouda (15) Explosie bij woning Gouda (16) Explosie bij woning Gouda (17) Explosie bij woning Gouda (18) Explosie bij woning Gouda (19) Explosie bij woning Gouda (20) Explosie bij woning Gouda (21) Explosie bij woning Gouda (22) Explosie bij woning Gouda (23) Explosie bij woning Gouda (24)

Cookievoorkeuren wijzigen