De Kaag, 16 november 2014

Vanavond omstreeks tien voor negen worden meerdere brandweer eenheden uit De Kaag, Lisse, Hillegom en Nieuw-Vennep opgeroepen voor een voertuig te water op de Julianalaan in De Kaag, ook twee ambulances en meerdere politie eenheden kwamen ter plaatse.

Eenmaal ter plaatse bleek dat een personenauto met drie inzittende te water was geraakt bij de weg waar de pont aanmeert. De bestuurder dacht dat de pont daar lag, maar dit bleek niet zo te zijn en hij reed zo het water in. Gelukkig konden de drie inzittende zichzelf tijdig uit het voertuig in veiligheid brengen, deze zonk gelijk naar de bodem op een diepte van ongeveer drie meter. Bewoners van het oude ponthuisje, welk aan de andere kant van de weg staat, schoten de inzittende te hulp en boden hen gelijk een warme douch en onderdak aan.

Toen de hulpdiensten ter plaatse waren en bleek dat iedereen veilig op de kant was hebben de duikers zich klaar gemaakt om de berger te assisteren met het bergen van het voertuig. Het ambulancepersoneel heeft de inzittende nog gecontroleerd maar gelukkig bleek van enig letsel geen sprake. De duikers hebben toen een kabel van het hulpverleningsvoertuig welk op de Huigsloterdijk stond aan het voertuig bevestigd en zo kon deze naar de kant worden getrokken over de bodem van de Ringvaart. Het hulpverleningsvoertuig heeft toen de auto uit het water getild en met behulp van de berger is deze weer op het droge gezet. Hierna kon het voertuig door de berger geborgen worden. De nog niet zo oude auto kan echter als verloren worden beschouwd.

Foto’s: Devin Waasdorp


Cookievoorkeuren wijzigen