Zuideinde ZHN (3)

Zevenhuizen, 15 november 2014

Aan het einde van de middag werden zes brandweervoertuigen, meerdere politie eenheden, twee ambulances en de traumahelikopter uit Rotterdam opgeroepen voor een voertuig te water langs het Zuideinde in Zevenhuizen ter hoogte van de kruising met de Van Oudheusdenweg in Zevenhuizen.

Ter plaatse bleek inderdaad een auto te water zijn geraakt. De bestuurder zat er nog in. Een omwonende bedacht zich geen moment en schoot de man te hulp. De auto lag op zijn zijkant in de sloot, de man sloeg een ruit van de auto in waarna een ander familielid van hem met een shovel aankwam en ze daarmee de auto recht trokken. Hierna konden de getuigen de bestuurder uit de wagen krijgen. Nog voor het ter plaatse komen van de eerste hulpdienst hebben zij direct het voertuig aan wal gezet. Om deze reden konden alle brandweervoertuigen en de traumaheli afgemeld worden. Ook bleek de man niets te mankeren waarna ook de ambulances afgemeld konden worden.

De politie heeft de bestuurder meegenomen naar het bureau omdat hij vermoedelijk met alcohol achter het stuur zat. Hij reed vanaf Zevenhuizen richting Nieuwerkerk waarna hij via de tegengestelde richting het water is ingereden. Een berger is ter plaatse gekomen om het voertuig te bergen.

Foto’s: Marco van Bemmel

Zuideinde ZHN (1) Zuideinde ZHN (2) Zuideinde ZHN (5) Zuideinde ZHN (6) Zuideinde ZHN (4) Zuideinde ZHN (8) Zuideinde ZHN (9) Zuideinde ZHN (10) Zuideinde ZHN (11)

Cookievoorkeuren wijzigen