Katwijk, 15 november 2014

Vanmorgen omstreeks half drie worden de brandweer korpsen van Valkenburg en Katwijk met de autoladder opgeroepen voor een Gebouwbrand industrie / agrarisch op de Katwijkerbroek in Katwijk, minder dan één minuut later komt de opschaling ‘middelbrand’ en komt ook de tankautospuit van Katwijk en de Officier van Dienst ter plaatse.

Eenmaal ter plaatse bleek dat er meerdere voertuigen op een buitenstalling in brand stonden. Het ging hier om een vouwwagen, vrachtwagen, busje, en een camper welk naast elkaar geparkeerd stonden. De brandweer heeft de brand met meerdere stralen hoge druk en one-seven bestreden. Na ongeveer een uurtje was de brand meester, het nablussen van de voertuigen nam nog wat tijd in beslag. tijdens de bluswerkzaamheden was er ook een ontploffing in de camper, vermoedelijk was dit een gasfles.  Hoe de brand kon ontstaan is nog onduidelijk, maar brandstichting word zeker niet uitgesloten. Op het terrein lag nog een blauwe keukenaansteker, of deze er iets mee te maken heeft of dat dit stom toeval is is onbekend.

Foto’s: Devin Waasdorp

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen