Intocht Sinterklaas GDA (1)

Gouda, 15 november 2014

Vandaag was het eindelijk zover: Sinterklaas kwam weer in Nederland aan. Dit jaar ging de eer naar Gouda.

De Sint kwam aan bij de IJsselkade, en ging vanaf aldaar via de Westhaven, Hoge Gouwe en de Groenendaal naar het Goudse Stadhuis. Onderweg hadden heel veel kinderen zich verzameld om de goedheiligman te begroeten, en dat ondanks de regen! Natuurlijk werd ook het nodige snoepgoed uitgedeeld, wat gretig in ontvangst werd genomen door de kleintjes.

Helaas was er een aantal demonstranten die zich niet aan de afgesproken plaatsen hield. De anti-Zwarte Piet aanhangers verzamelden zich op de Markt en raakten op een gegeven moment in conflict met voorstanders van Zwarte Piet. De politie verrichtte tientallen aanhoudingen. In totaal zou het gaan om 96 aanhoudingen. Allen zijn overgebracht naar diverse politiebureaus in de omgeving. Op zijn minst kreeg een ieder een boete van ruim tweehonderd euro.

Foto’s: Rob de Jong & Marco van Bemmel

Foto’s en video vanaf de Markt: Ralph Wagemakers

Sint intocht GDA (1) Sint intocht GDA (2) Sint intocht GDA (3) Sint intocht GDA (4) Sint intocht GDA (5) Sint intocht GDA (6)

Intocht Sinterklaas GDA (2) Intocht Sinterklaas GDA (3) Intocht Sinterklaas GDA (4) Intocht Sinterklaas GDA (5) Intocht Sinterklaas GDA (6) Intocht Sinterklaas GDA (7) Intocht Sinterklaas GDA (8) Intocht Sinterklaas GDA (9) Intocht Sinterklaas GDA (10) Intocht Sinterklaas GDA (11)

Video en foto’s van aanhoudingen, gemaakt op de Markt, ingestuurd door Ralph Wagemakers

Aanhouding intocht GDA (2)Aanhouding intocht GDA (1) Aanhouding intocht GDA (3) Aanhouding intocht GDA (4) Aanhouding intocht GDA (5) Aanhouding intocht GDA (6) Aanhouding intocht GDA (7) Aanhouding intocht GDA (8)

Cookievoorkeuren wijzigen