Brand A20 NAY (6)

Nieuwerkerk aan den IJssel, 15 november 2014

Tegen half één vrijdag- op zaterdagnacht werden drie brandweervoertuigen uit Rotterdam & Capelle aan den IJssel gealarmeerd voor een gebouwbrand bij het BP de Vink tankstation langs de A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel. Dit tankstation ligt even voorbij oprit Capelle aan den IJssel richting Gouda. Omdat hier de hulpdiensten uit regio Rotterdam Rijnmond sneller aanwezig kunnen zijn, werden zij gealarmeerd. Ook de politie van Rotterdam-Rijnmond kwam ter plaatse met meerdere eenheden.

Boven de ingang van de BP hangt een reclamebord met de tekst ”BP Connect”. In het donker is deze tekst verlicht. In de letter ”B” was kortsluiting ontstaan. Hierbij kwamen flink wat vonken vrij. De pompmedewerker schakelde de stroom uit maar zelfs toen bleven er vonken bij de letter vandaan spatten waarna de hulpdiensten werden ingeschakeld. De brandweer heeft de stroomtoevoer naar de letter toe afgesloten waarna het euvel was verholpen. Na enige controles konden de hulpdiensten weer retour. Tijdens het incident was het tankstation enige tijd gesloten. Een monteur zal later de letter repareren.

Foto’s: Marco van Bemmel

Brand A20 NAY (1) Brand A20 NAY (2) Brand A20 NAY (3) Brand A20 NAY (4) Brand A20 NAY (5) Brand A20 NAY (7) Brand A20 NAY (8) Brand A20 NAY (9) Brand A20 NAY (10)

Cookievoorkeuren wijzigen