Gaslekkage BKP (16)

Boskoop, 15 november 2014

Vanmiddag om half drie werden meerdere brandweervoertuigen opgeroepen voor een gaslucht welke werd geroken aan de Galerij in Boskoop. Ook de politie kwam ter plaatse.

De brandweer ging op onderzoek uit in de straat maar er werd niet zo snel wat bijzonders gemeten. Na een tijdje kwam een bewoner van de Voorkade, een naastgelegen straat, aangelopen die vertelde dat hij in zijn woning/straat ook gas ro0k. De brandweer ging die straat in waarna daar een hoge concetratie werd gemeten. Direct werd de omgeving afgezet en werd er voor de zekerheid één straal hogedruk uitgerold om eventueel gas neer te slaan. Enkele huizen werden ontruimd.

Hierna ging men verder met zoeken. Dit bleek een hele klus. Toen Liander eenmaal ter plaatse kwam hebben zij het gas afgesloten waarna men veilig kon gaan zoeken naar een lek. ’s Avonds werd het lek gevonden en kon de straat open gegraven worden om bij het lek te kunnen komen. Na het dichten van het lek kon een ieder retour.

Omdat het incident veel tijd in beslag nam kwam brandweer Waddinxveen, naast een tankautospuit, later ook ter plaatse met een dixi. Ook kwam afdeling Logistiek ter plaatse om de iedereen te voorzien van eten en drinken.

Foto’s: Marco van Bemmel

Gaslekkage BKP (1) Gaslekkage BKP (2) Gaslekkage BKP (3) Gaslekkage BKP (4) Gaslekkage BKP (5) Gaslekkage BKP (6) Gaslekkage BKP (7) Gaslekkage BKP (8) Gaslekkage BKP (9) Gaslekkage BKP (10) Gaslekkage BKP (11) Gaslekkage BKP (12) Gaslekkage BKP (13) Gaslekkage BKP (14) Gaslekkage BKP (15) Gaslekkage BKP (17) Gaslekkage BKP (18) Gaslekkage BKP (19) Gaslekkage BKP (20) Gaslekkage BKP (21)

Cookievoorkeuren wijzigen