Katwijk, 12 november 2014

Vanavond omstreeks tien over half negen kreeg de brandweer van Katwijk melding van een gaslucht op de Rahusenstraat. Hierna kon men door naar de volgende melding, assistentie politie op de Vinkeweg in Katwijk.

Eenmaal ter plaatse bij het gaslek op de Radhusenstraat in Katwijk bleek uit de eerste metingen dat er een flinke concentratie gas hing op straat, hierop werd de omgeving gelijk ruim afgezet. De brandweer had voor de zekerheid een slang one-seven klaargelegd maar deze was uiteindelijk niet nodig. Nadat netbeheerder Liander ter plaatse was kon het lek worden gedicht en kon men beginnen aan de reparaties, de afzettingen werden toen weer opgeheven. De brandweer was toen net aan het inpakken toen de volgende melding binnenkwam.

Op de Vinkeweg in Katwijk kreeg de tankautospuit via de portofoon en de ladderwagen via de pager, melding om de politie aldaar te komen assisteren. Eenmaal ter plaatse bleek dat een man in zijn woning onwel was geworden. De brandweer heeft de man met de ladderwagen van de eerste verdieping gehaald, hierna is de man overgedragen aan de ambulancedienst welk hem naar een ziekenhuis heeft vervoerd.

Foto’s: Devin Waasdorp

Foto’s van het gaslek op de Radhusenstraat:

Foto’s van de assistentie politie op de Vinkeweg in Katwijk:

Cookievoorkeuren wijzigen