Autobrand A12 WaddinxveenGouda, 11 november 2014

De hulpdiensten werden vanmiddag gealarmeerd voor een voertuigbrand op de Afrit van de A12 bij Waddinxveen. Het betrof hier de afrit naar Gouda vanuit Utrecht. Ter plaatse bleek een bestelbusje bijna volledig in brand te staan.

De brandweer is direct gestart met het blussen van het busje maar kon niet voorkomen dat deze grotendeels verwoeste. De politie en Rijkswaterstaat sloten direct de gehele afrit af voor al het verkeer wat weer enige vertraging op de A12 met zich mee bracht.

Het was voor de eigenaar al vervelend dat zijn bus afbrandde maar extra vervelend omdat de bus vol lag met unieke handgemaakte meubels die per stuk al een vermogen kostte. Zowel de bus als de meubels moeten als verloren worden beschouwd. De berger heeft alles afgevoerd.

Rode kruis rijders:

Ook hier ging het halverwege het incident mis. Hoewel Rijkswaterstaat een pijlauto over de volledige afrit had gezet en de rijstrook naast de afrit was afgekruist, kwamen er ineens zeven auto’s naar boven waarvan de inzittenden dachten dat zij wel de afrit mochten nemen. De politie heeft hier direct tegen opgetreden. Alle bestuurders kregen een bekeuring van € 247,- en mochten vervolgens achteruit de afrit weer verlaten.

Buiten het feit dat het negeren van de rode kruizen levens gevaarlijk is, is de bekeuring niet mals. Maar waarschuwen zit er niet meer bij. Het negeren van een rood kruis wordt erg hoog opgenomen en een fikse bekeuring zal ten alle tijden het directe gevolg zijn.

Foto’s: Rens de Haan

Hoofdfoto: Ingezonden.

Bestelbus in brand Waddinxveen (1) Bestelbus in brand Waddinxveen (2) Bestelbus in brand Waddinxveen (3) Bestelbus in brand Waddinxveen (4) Bestelbus in brand Waddinxveen (5) Bestelbus in brand Waddinxveen (6) Bestelbus in brand Waddinxveen (7) Bestelbus in brand Waddinxveen (8) Bestelbus in brand Waddinxveen (9) Bestelbus in brand Waddinxveen (10) Bestelbus in brand Waddinxveen (11) Bestelbus in brand Waddinxveen (12) Bestelbus in brand Waddinxveen (13) Bestelbus in brand Waddinxveen (14) Bestelbus in brand Waddinxveen (15) Bestelbus in brand Waddinxveen (16) Bestelbus in brand Waddinxveen (17) Bestelbus in brand Waddinxveen (18) Bestelbus in brand Waddinxveen (19) Bestelbus in brand Waddinxveen (20) Bestelbus in brand Waddinxveen (21) Bestelbus in brand Waddinxveen (22) Bestelbus in brand Waddinxveen (23) Bestelbus in brand Waddinxveen (24) Bestelbus in brand Waddinxveen (25) Bestelbus in brand Waddinxveen (26) Bestelbus in brand Waddinxveen (27) Bestelbus in brand Waddinxveen (28) Bestelbus in brand Waddinxveen (29) Bestelbus in brand Waddinxveen (30) Bestelbus in brand Waddinxveen (31) Bestelbus in brand Waddinxveen (32) Bestelbus in brand Waddinxveen (33)

 

En toen kwamen de voertuigen over het rode kruis ineens de afrit op rijden.

Bestelbus in brand Waddinxveen (34) Bestelbus in brand Waddinxveen (35) Bestelbus in brand Waddinxveen (36)

Cookievoorkeuren wijzigen