Benthuizen, 9 november 2014

Vanmiddag omstreeks tien over half drie worden politie ambulance en brandweer naar de Hogeveenseweg N209 in Benthuizen gestuurd voor een persoon te water, niet veel later wordt ook traumahelikopter LL01 uit Amsterdam gealarmeerd.

Eenmaal ter plaatse blijkt dat een wielrenner van de weg is geraakt en hierna van een helling af een slootje in is gevallen, de oorzaak hiervan is vermoedelijk een hartstilstand. De ambulancedienst is bij aankomst gelijk begonnen met het reanimeren van de man, hierbij kreeg men assistentie van de bemanning van de traumahelikopter. Hierna is de man met de ambulance onder spoedbegeleiding van meerdere politie motoren naar het LUMC in Leiden gebracht. De traumahelikopter vloog ook naar het LUMC, dit omdat de arts mee reed met de ambulance. Nadat deze weer was opgehaald kon de traumahelikopter weer terug naar de basis, het VUMC in Amsterdam.

De brandweer regelde tijdens het ongeval het verkeer en ondersteunde de ambulancedienst. Vanwege de hulpverlening was één rijbaan van de N209 Hogeveenseweg afgesloten. Nadat de bagger van de schoenen was gespoten en het wegdek gereinigd was kon men weer inpakken en retour kazerne.

Over de huidige toestand van de man is bij ons niks bekend en hierover doen wij verder geen mededelingen, 112HM wenst familie en vrienden veel sterkte toe!

Foto’s: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen