Ongeval A20 (2)Reeuwijk, Zevenhuizen, Moordrecht, 6 november 2014

De hulpdiensten hadden het er vanavond maar druk mee. De ene aanrijding was nog niet opgelost of de volgende diende zich al weer aan. In het totaal ging het binnen een kleine twee uur al vijf keer fout. Twee keer op de A12 bij Zevenhuizen, één keer op de A12 bij Reeuwijk en twee keer op de A20 bij Moordrecht.

Ook net buiten Hollands Midden was het flink raak. Even na Zevenhuizen ging het een aantal keer mis op de A12 bij Bleiswijk en Zoetermeer.

Al met al een hoop ongevallen. De exacte aantallen zijn niet bekend, maar alleen dit stuk A12 en A20 waren al snel tien ongevallen gemeld. Hoeveel gewonden er zijn gevallen of auto’s zijn afgevoerd is onbekend. Wel ontstond er door de aanrijdingen flinke vertragingen op de snelwegen.

Foto’s: Rens de Haan & Arthur Hayes – Vermeulen Incident Management

 

Rode kruizen:

Hoewel het momenteel al volop in de media is; De rode kruizen negeren, willen wij er ook nog even aandacht aan besteden. Hoewel er onlangs nog een wegwerker overleed op de A12 bij Woerden, schijnt toch niet iedereen dat nog onthouden te hebben. Ook vanavond weer bij het ongeval op de A20 kon het zomaar mis gaan doordat de hieronder omcirkelde automobilist het rode kruis negeerde en op de afgesloten rijstrook door reed. Agenten, aangeduid met pijlen, zijn hier net aan het vegen om de rijstrook zo snel mogelijk weer vrij te geven wanneer deze automobilist langs komt zetten. Een ongeval met afschuwelijke gevolgen had zomaar het gevolg kunnen zijn.

Op de foto ziet u drie auto’s, dan de agenten en dan nog een rij auto’s. Na de drie auto’s (Inclusief de rode kruis rijder) werd het verkeer geheel stil gezet om veilig te kunnen werken.

Heb respect voor onze hulpverleners en alle andere mensen die aan het werk zijn op de weg. Ook deze mensen willen na hun werk graag weer veilig naar huis.

Ongeval op de A20 bij Moordrecht:

Ongeval A20 (1) Ongeval A20 (3) Ongeval A20 (4) Ongeval A20 (5)

Ongeval A12 bij Reeuwijk:

Ongeval A12 Reeuwijk (1) Ongeval A12 Reeuwijk (2)

Twee ongevallen op de A12 bij Zoetermeer:

Ongeval A12 ZoetermeerOngeval A12 Zoetermeerr (1) Ongeval A12 Zoetermeerr (2)

Cookievoorkeuren wijzigen