Gaslekkage Goeman Borgesiusstraat Gouda (16)Gouda, 5 november 2014

De hulpdiensten werden vanavond gealarmeerd voor een gaslekkage aan de Goeman Borgesiusstraat in Gouda. Ter plaatse zou in het trappenhuis van een flat een vreemde lucht, lijkend op gas, geroken zijn. De brandweer is direct begonnen met het verrichten van metingen in het trappenhuis, woningen en buiten op straat.


Nergens werd gas gemeten waarna de brandweer al weer snel retour ging.

Een ruim half later werden de hulpdiensten opnieuw gealarmeerd voor een gaslekkage aan het zelfde adres. Opnieuw kwam de brandweer met spoed ter plaatse en heeft opnieuw metingen verricht. Het leek er op dat ook dit maal weer niks werd aangetroffen totdat men het zoekgebied iets groter maakte en bij een garagebox terecht kwam. Toen met een slangetje aan de meter in de garagebox werd gemeten, sloegen de meters direct op hol. Hier bleek dus duidelijk een nog onbekend gas aanwezig te zijn.

Omdat van buitenaf ook te zien was dat het licht in de garage brandde maar er niemand aanwezig leek, werd met alle scenario’s rekening gehouden. Na overleg is besloten de garagedeur voorzichtig te openen. Toen de deur eenmaal open was en men op onderzoek uit ging troffen zij al snel een accu aan welke overbeladen bleek. Door de overbelading kwam een chemische lucht / stof vrij welke geroken en gemeten werd.

Toen eenmaal duidelijk was waar het probleem zich bevond kon dit al snel worden opgelost. De brandweer ging hierop retour.

Foto’s: Rens de Haan

Gaslekkage Goeman Borgesiusstraat Gouda (1) Gaslekkage Goeman Borgesiusstraat Gouda (2) Gaslekkage Goeman Borgesiusstraat Gouda (3) Gaslekkage Goeman Borgesiusstraat Gouda (4) Gaslekkage Goeman Borgesiusstraat Gouda (5) Gaslekkage Goeman Borgesiusstraat Gouda (6) Gaslekkage Goeman Borgesiusstraat Gouda (7) Gaslekkage Goeman Borgesiusstraat Gouda (8) Gaslekkage Goeman Borgesiusstraat Gouda (9) Gaslekkage Goeman Borgesiusstraat Gouda (10) Gaslekkage Goeman Borgesiusstraat Gouda (11) Gaslekkage Goeman Borgesiusstraat Gouda (12) Gaslekkage Goeman Borgesiusstraat Gouda (13) Gaslekkage Goeman Borgesiusstraat Gouda (14) Gaslekkage Goeman Borgesiusstraat Gouda (15) Gaslekkage Goeman Borgesiusstraat Gouda (16) Gaslekkage Goeman Borgesiusstraat Gouda (17) Gaslekkage Goeman Borgesiusstraat Gouda (18) Gaslekkage Goeman Borgesiusstraat Gouda (19) Gaslekkage Goeman Borgesiusstraat Gouda (20) Gaslekkage Goeman Borgesiusstraat Gouda (21) Gaslekkage Goeman Borgesiusstraat Gouda (22) Gaslekkage Goeman Borgesiusstraat Gouda (23) Gaslekkage Goeman Borgesiusstraat Gouda (24) Gaslekkage Goeman Borgesiusstraat Gouda (25) Gaslekkage Goeman Borgesiusstraat Gouda (26) Gaslekkage Goeman Borgesiusstraat Gouda (27)

 

Cookievoorkeuren wijzigen