Sassenheim, 1 november 2014

Vanavond omstreeks acht uur werd de brandweer van Sassenheim met spoed opgeroepen voor een alarm rookmelder op de Tilbury in Sassenheim.

Eenmaal ter plaatse bleek dat er in een woning een alarm afging. Buurtbewoners hoorde dit en maakte zich zorgen en alarmeerde de hulpdiensten. Toevallig betrof het dezelfde woning waar de brandweer afgelopen week ook al een melding wateroverlast en aftakelen patiënt is geweest. Omdat de bewoners(s) niet thuis waren heeft één van de buren die ook een sleutel had de deur geopend voor de brandweer, men heeft toen onderzocht of het alarm een rook of een CO melder was.

Uiteindelijk bleek het niet meer te zijn dan een rookmelder waarvan de batterij leeg was.

TIP: Test uw rookmelder regelmatig! Rookmelders gaan bij normaal gebruik en onderhoud zo’n tien jaar mee. Test regelmatig of de melder nog werkt. Op iedere rookmelder zit hiervoor een testknop. Een batterij gaat gemiddeld één jaar mee. Als u de batterij plaatst, plak dan meteen een datumstickertje op de rookmelder. Zo weet u altijd wanneer hij voor het laatst is vervangen. Als de batterij bijna leeg is, hoort u elke minuut een hard piepsignaal. Er zijn sinds kort ook rookmelders te koop waarvan de batterij tien jaar meegaat. Informeer er naar bij de brandweerkazerne of bouwmarkt bij u in de buurt, via www.brandweer.nl

Foto’s: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen