Rijnsburg, 1 november 2014

Vandaag was er van één uur s’middags tot vijf uur s’middags open dag bij de brandweer kazerne van post Rijnsburg.

Er waren diverse activiteiten in de middag, men kon de gehele kazerne bezichtigen, waren er diverse demonstraties, werden vragen beantwoord en kon men informatie krijgen over hoe het is om bij de brandweer te werken. De brandweer gaf meerdere demonstraties over het openknippen van voertuigen met hydraulisch gereedschap. Voor de kinderen en volwassenen was er de mogelijkheid om met een straal one-seven een ‘brandje’ in een container te blussen. Ook was het mogelijk om aangekleed in een echt brandweerpak, met ademlucht en helm op, een slachtoffer te zoeken in een ruimte waar brand woedde en waarin veel rook in stond.

Ook de bedrijfsbrandweer van AkzoNobel uit Sassenheim kwam nog even langs om te kijken.

Post Rijnsburg is bezig met het vinden van nieuwe vrijwilligers, lijkt dit u wat? u kunt altijd vrijblijvend langs komen of een email sturen met eventuele vragen naar: Ploegchef Cees van Egmond, email:  rbg@brandweer.vrhm.nl

 

Cookievoorkeuren wijzigen