Buitenkaag, 30 oktober 2014

Vanmiddag omstreeks half vijf werden de brandweer korpsen van Sassenheim en Nieuw-Vennep opgeroepen voor een autobrand op de A44 in Buitenkaag.

Eenmaal ter plaatse bleek dat er een brand woedde onder de motorkap van een auto, de bestuurder vertelde dat opeens alles van zijn auto ermee stopte en heeft deze toen op de vluchtstrook geparkeerd. Al snel kwam er rook onder de motorkap vandaan en toen zijn de hulpdiensten gewaarschuwd. Toen de brandweer aankwam sloegen de vlammen al onder de kap vandaan. De brandweer van Sassenheim bestreed deze met een straal hogedruk en toen was het vuur als snel onder controle. De brandweer van Nieuw-Vennep was niet nodig en kon weer retour kazerne.

Nadat de brand geblust was heeft een berger het voertuig weg gesleept, hierna konden de vluchtstrook en de rechter rijstrook weer vrijgegeven worden voor het verkeer. Door de brand ontstond er een file van ongeveer 5 kilometer richting Amsterdam, aan de andere kant richting Den Haag stond er ook een kijkersfile van enkele kilometers. Hierdoor probeerde mensen sluiproutes door onder andere Sassenheim te nemen, deze wegen stonden al snel potdicht.

Foto’s: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen