Roelofarendsveen, 27 oktober 2014

Vanmiddag omstreeks twaalf over vijf worden politie ambulance en brandweer korps Alkemade/Roelofarendsveen opgeroepen voor een ongeval op de A4 in Nieuw-Vennep. Uiteindelijk bleek het ongeval voor het ringvaart aquaduct te zijn gebeurd bij Roelofarendsveen.

Eenmaal ter plaatse blijkt dat een automobilist door nog onbekende reden de macht over het stuur had verloren en toen scherp naar rechts ging, hierbij kantelde de auto en kwam op z’n zijkant tot stilstand tegen de vangrail aan. De gealarmeerde brandweer eenheden hoefde niet tot nauwelijks in actie te komen en waren al snel weer retour kazerne. De ambulancedienst heeft één persoon meegenomen naar het ziekenhuis.

Tijdens het ongeval en de daarop volgende berging was de rechter rijstrook van de A4 richting Den Haag afgesloten voor het verkeer, dit leidde tot een vertraging van 20 minuten voor de automobilisten.

UPDATE: Niet veel later tijdens de schoonmaak van het wegdek gebeurde hier wederom een ongeval, twee automobilisten hadden een kleine kop-staart botsing en ook hiervoor werden er rijstroken afgesloten. Niet veel later daarna gebeurde er twee kilometer terug richting Amsterdam weer een ongeval in de file, een motorrijder klapte tegen een openzwaaiende deur van een auto aan. Hiervoor zij twee rijstroken afgesloten, de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) onderzoekt dit ongeval.

Foto’s: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen