Katwijk, 25 oktober 2014

Vanavond omstreeks tien voor half tien werd de brandweer van Katwijk met de tankautospuit en de ladderwagen opgeroepen voor een gebouwbrand op de J.W. Frisodreef in Katwijk. Niet veel later om half tien werd er opgeschaald naar middelbrand en kwam ook de tweede tankautospuit van Katwijk ter plaatse.

Eenmaal aangekomen bleek dat er een felle brand woedde in de berging van de flat, één van de bergingen stond in lichterlaaie. De brandweer is gelijk begonnen met een binnenaanval, na enige tijd had men het vuur onder controle. De brandweer heeft een overdruk ventilator aan de andere kant van het gebouw geplaatst om zo de rook bij de bergingen naar buiten te blazen. De flat hoefde tijdens deze brand niet ontruimt te worden, enkele bewoners hadden hun appartement wel uit eigen beweging verlaten, toen de brand uit was is men weer terug naar binnen gegaan.

Hoe de brand is ontstaan in nog onduidelijk, tijdens het uitbreken van de brand is er een explosie gehoord, de politie en brandweer nemen de zaak in onderzoek. De brand woedde in de rechter berging op de hoek en deze is totaal verwoest, de andere bergingen liepen grote rook en waterschade op. De ambulancedienst heeft zeker één persoon nagekeken op rookinhalatie maar uiteindelijk hoefde er niemand naar het ziekenhuis.

Foto’s & Video: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen