Verwarde vrouw Moordrecht (5)Moordrecht, 25 oktober 2014

De brandweer en politie werden vanavond gealarmeerd voor een melding van een verwarde vrouw die mogelijk een pijp van haar CV ketel los zou hebben gehaald. Omdat, wanneer dit inderdaad gebeurd is, er dan CO vrij kan komen en dit zeer gevaarlijk is kwamen de hulpdiensten ter plaatse.

De politie heeft herhaaldelijk contact geprobeerd te zoeken met de vrouw die na enige tijd gehoor gaf en haar deur opende. Toen deze eenmaal open was heeft de politie rustig op haar ingepraat waarna de brandweer met meet apparatuur werd toegestaan. Nadat er enkele metingen werden verricht kon men vast stellen dat er zich in de woning geen gevaarlijke stoffen bevonden. Wel werd inderdaad een afvoerpijp achter de woning aangetroffen.

Toen bleek dat er geen direct gevaar was, kon de brandweer retour.

De politie is verder in gesprek gegaan met de vrouw die zelf ook aangaf dat het niet goed met haar ging. Uiteindelijk is zij meegenomen naar het politiebureau. Omwonenden geven aan dat er zich al ruim anderhalf jaar dergelijke incidenten afspelen met de vrouw en dat het van kwaad tot erger gaat. Regelmatig moet de vrouw uit het kanaal gehaald worden of breekt zij letter en figuurlijk haar eigen huis af. Een half uur voor de melding zou de vrouw vreselijk gegild hebben maar ook dit is meer regel als uitzondering. Zo zijn er talloze incidenten die zich afspelen en regelmatig staat de politie dan ook voor de deur.

De parkbeheerder geeft ook aan radeloos te zijn. Hij houdt zich voortdurend bezig met de vrouw en probeert haar continu de goede kant op te helpen maar ook deze geeft aan dat de spreekwoordelijke emmer inmiddels vol is.

Een ieder die bij de vrouw in de omgeving woont of verblijft hoopt dat professionele hulp in gaat grijpen en dat de vrouw geholpen kan worden.

Foto’s: Rens de Haan

Verwarde vrouw Moordrecht (1) Verwarde vrouw Moordrecht (2) Verwarde vrouw Moordrecht (3) Verwarde vrouw Moordrecht (4)  Verwarde vrouw Moordrecht (6) Verwarde vrouw Moordrecht (7)

Cookievoorkeuren wijzigen