IMG_5163 Nieuwerbrug, 23 oktober 2014

Vannacht omstreeks twee uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval op de A12 tussen Woerden en Nieuwerbrug. Een vrachtauto was hier op een pijlwagen gereden.

Door de klap was het trekkend voertuig, een vrachtwagen (botsabsorber), waar de pijlwagen op was bevestigd los geschoten en deze heeft de tweede pijlwagen, die slechts enkele meters verder stond, geramd. Deze tweede pijlwagen (actiekar) was gekoppeld aan de bestelwagen van de aannemer die net klaar was met de werkzaamheden en op de tweede rijstrook stond. Bij het ongeval raakte één wegwerker zwaar gewond en één wegwerker bekneld tussen de botsabsorber vrachtwagen en de pijlwagen. Hiervoor werd ook direct de hulp ingeroepen van het trauma team welke per helikopter uit Amsterdam werd ingevlogen.

Vanwege de ernst van het ongeval werd er opgeschaald naar  GRIP 1 hulpverlening en werd naast veel hulpverleners vanuit de regio Utrecht ook een ambulance van Hollands-Midden ter plaatse gevraagd. Ondanks de hulp van het traumateam heeft het slachtoffer wat bekneld zat de aanrijding niet overleefd. Het zwaargewonde slachtoffer zat in het bestelbusje welke de tweede pijlwagen voorttrok. De rijksweg A12 werd tussen Woerden en Nieuwerbrug volledig afgesloten om de hulpverleners veilig hun werk te kunnen laten doen.

De VOA (Verkeers Ongeval Analyse) is direct een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval. De chauffeur van de vrachtwagen die tegen de pijlwagen is aangereden is eveneens met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.  De A12 in de richting van Gouda zal zeker nog tot na de ochtendspits zijn afgesloten voor onderzoek en berging van de voertuigen. Ten tijde van het ongeval waren er al twee rijstroken afgezet met een rood kruis. Er zal uitgebreid worden onderzocht waarom de vrachtwagen toch nog op de rechterrijstrook reed. De A12 werd tegen 09:30 weer volledig vrijgegeven voor het verkeer.

Foto’s: Stefan Vermin & Patrick

Video: Woerden TV

Meer foto’s ontbreken. Heeft u nog foto’s? U kunt deze sturen naar: foto@112hm.nl

IMG_5151 IMG_5173Ongeval A12 (1) Ongeval A12 (2) Ongeval A12 (4) Ongeval A12 (6) Ongeval A12 (7) Ongeval A12 (8) Ongeval A12 (9) Ongeval A12 (10) Ongeval A12 (11) Ongeval A12 (13)

Cookievoorkeuren wijzigen