Hillegom, 21 oktober 2014

Vanavond omstreeks kwart voor twaalf wordt de brandweer van Lisse met de tankautospuit en de ladderwagen opgeroepen voor een gebouwbrand op de Hoofdstraat in Hillegom, drie minuten later wordt er opgeschaald naar middelbrand en komen ook de OVD en de brandweer Hillegom vanaf de eerdere stormschade in De Zilk ter plaatse.

Bewoners van de bovengelegen woningen hadden 112 gebeld omdat zij rook in hun woning kregen van welk van onderen kwam, de bewoners hebben elkaar toen snel gewekt en zijn buiten op straat gaan wachten op de komst van de brandweer. Omdat de brandweer van Hillegom net had ingepakt in De Zilk konden zij gelijk doorrijden en kwamen zij als eerste ter plaatse. Men is toen gelijk begonnen met het inslaan van de ruiten waarna er kon worden begonnen aan een binnenaanval. Omdat de winkel vol met rook stond is er met behulp van de warmtebeeldcamera gezocht naar de brandhaard en deze was snel gevonden. Een mobiele koel/vrieskar stond in brand, de brandweer heeft het vuur snel geblust en heeft de kar naar buiten gereden. Hierna is men begonnen met het ventileren van de winkel en de bovengelegen woningen.

Gelukkig vielen er geen gewonden bij deze brand, helaas is de rook en waterschade in en aan de winkel zeer groot ondanks dat het een klein brandje betrof. De vermoedelijke oorzaak van deze brand is kortsluiting in de koel/vrieskar.

Foto’s: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen