De Zilk, 21 oktober 2014

Vanavond omstreeks elf uur wordt de brandweer van Hillegom naar de St Jacobstraat in De Zilk gestuurd voor een melding stormschade boom.

Eenmaal ter plaatse blijkt dat een boom op het punt waar de stam zich in tweeën splitst is gebroken, de helft hiervan kwam boven op een personenauto terecht. De brandweer heeft eerst voorzichtig de tak in stukken gezaagd en aan de kant gelegd. Toen de tak uiteindelijk helemaal was verwijderd bleek de auto gelukkig geen zware schade te hebben, wel had de auto wat lakschade opgelopen. Hierna heeft de brandweer besloten om de boom in zijn geheel om te zagen omdat deze door het afbreken van zijn wederhelft nu erg instabiel was. De brandweer heeft toen enkele buurtbewoners gewekt zodat deze hun auto uit de gevarenzone konden verplaatsen. Hierna is de boom omgezaagd en in een goede val baan begeleid met een lang touw. Touwen de boom eenmaal om was heeft men deze in stukken gezaagd en aan de kant gelegd, de gemeente zal de takken en andere restanten later verwijderen.

Hierna kon de brandweer van Hillegom gelijk door naar de volgende melding, een gebouwbrand op de Hoofdstraat in Hillegom!

Foto’s: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen