Dak waait van vrachtwagen A12 (12)Bodegraven, 21 oktober 2014

De hulpdiensten werden vanmiddag ter plaatse gevraagd op de A12 bij Bodegraven voor een iets wat merkwaardig incident. Een vrachtwagen zou zijn dak zijn verloren. Eenmaal ter plaatse lag er inderdaad een groot wit gevaarte op de snelweg wat het dak van een bakwagen bleek te zijn.

Direct werd rijstrook één, de rijstrook waar het dak lag, afgesloten voor het verkeer. De vrachtwagen, welke even verder stil stond, werd uiteindelijk naar afslag Nieuwerbrug geloodst zodat deze op een veilige plaatst stond. Het betrof hier een veewagen.

Uiteindelijk toen Vermeulen Incident Management ter plaatse was met enkele auto’s, Rijkswaterstaat er stond en de BCU met enkele bergingsauto’s ter plaatse was werd een bergingspoging gedaan en met succes. Het dak kon uiteindelijk op een berger worden gehesen waarna deze goed werd vast gezet en van de snelweg werd afgevoerd. Snel daarna konden de twee afgesloten rijstroken weer worden vrijgegeven en kon de ruim vijf kilometer file in de richting van Utrecht gaan oplossen.

Foto’s: Rens de Haan

Dak waait van vrachtwagen A12 (1) Dak waait van vrachtwagen A12 (2) Dak waait van vrachtwagen A12 (3) Dak waait van vrachtwagen A12 (4) Dak waait van vrachtwagen A12 (5) Dak waait van vrachtwagen A12 (6) Dak waait van vrachtwagen A12 (7) Dak waait van vrachtwagen A12 (8) Dak waait van vrachtwagen A12 (9) Dak waait van vrachtwagen A12 (10) Dak waait van vrachtwagen A12 (11)  Dak waait van vrachtwagen A12 (13) Dak waait van vrachtwagen A12 (14) Dak waait van vrachtwagen A12 (15) Dak waait van vrachtwagen A12 (16) Dak waait van vrachtwagen A12 (17) Dak waait van vrachtwagen A12 (18) Dak waait van vrachtwagen A12 (19)

Cookievoorkeuren wijzigen