Rijnsburg, 13 september 2014

Vanmorgen om kwart over negen werd de brandweer van Rijnsburg, Leiden en de OVD opgeroepen voor een meting naar een gaslucht op de Koningin Julianalaan in Rijnsburg.

Eenmaal ter plaatse bleek uit de eerste metingen dat er ook daadwerkelijk een gaslek was, de meters sloegen namelijk gelijk uit. De brandweer heeft hierop gezocht in en om twee aldaar gelegen woningen woningen en hierbij werd zowel buiten op straat als in de spouw en de kruipruimte van de woning gas gemeten. Maar een duidelijk lek werd niet gelijk gevonden, wel liepen de gemeten waardes op en hierop is besloten om de ventilator neer te zetten en een slang hogedruk stand-by te leggen.

Toen beheerder Liander ter plaatse kwam is deze gelijk begonnen met graaf werkzaamheden in het straatje voor de woningen. Bij het eruit halen van de eerste tegels waren deze al wit uitgeslagen, dit was voor hun al een indicatie dat er al iets niet goed zat. Op ongeveer een metertje diepte kwam men de gasleiding en de aldaar gelegen afsluiter tegen en deze begon gelijk te sissen, het lek was dus snel gevonden! De brandweer was vanaf toen niet meer nodig en Liander nam de reparaties van de leiding op zich.

Foto’s: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen