Middelbrand Goudse Poort Gouda (2)Gouda, 11 / 12 oktober 2014

De hulpdiensten werden rond middernacht gealarmeerd voor een voertuigbrand langs de Goudse Poort – N452 in Gouda. Ter plaatse bleek op een traject waar op dit moment gewerkt wordt een graafmachine in brand te staan op een locatie waar het al net Waddinxveen betreft. De vlammen kwamen al hoog uit de machine en de brandweer liet onder andere voor de waterwinning een tweede tankautospuit ter plaatse komen.

Door de hydraulische olie bleek de brand zeer lastig te blussen. De brand breidde zich eerder alleen maar uit in de graafmachine en over de grond. Toen ook de tankautospuit van Waddinxveen ter plaatse kwam heeft deze het blussen over genomen van brandweer Gouda. Deze laatste is op haar beurt weer voor de waterwinning gaan zorgen zodat Waddinxveen nu aan één stuk door kon blussen.

Uiteindelijk raakte de olie uitgebrand en toen kon de brandweer het vuur snel onder controle krijgen. Uiteindelijk is men ruim anderhalf uur bezig geweest om de graafmachine geheel geblust te krijgen. Hoewel er nog delen van de machine in tact waren zal deze wel total loss verklaard worden.

De oorzaak van de brand is onbekend. Op het moment van het uitbreken van de brand was de machine niet in werking.

Foto’s: Rens de Haan & Marco van Bemmel
Video: Rens de Haan

Middelbrand Goudse Poort Gouda (1) Middelbrand Goudse Poort Gouda (3) Middelbrand Goudse Poort Gouda (4) Middelbrand Goudse Poort Gouda (5) Middelbrand Goudse Poort Gouda (6) Middelbrand Goudse Poort Gouda (7) Middelbrand Goudse Poort Gouda (8) Middelbrand Goudse Poort Gouda (9) Middelbrand Goudse Poort Gouda (10) Middelbrand Goudse Poort Gouda (11) Middelbrand Goudse Poort Gouda (12) Middelbrand Goudse Poort Gouda (13) Middelbrand Goudse Poort Gouda (14) Middelbrand Goudse Poort Gouda (15) Middelbrand Goudse Poort Gouda (16) Middelbrand Goudse Poort Gouda (17) Middelbrand Goudse Poort Gouda (18) Middelbrand Goudse Poort Gouda (19) Middelbrand Goudse Poort Gouda (20) Middelbrand Goudse Poort Gouda (21) Middelbrand Goudse Poort Gouda (22) Middelbrand Goudse Poort Gouda (23) Middelbrand Goudse Poort Gouda (24) Middelbrand Goudse Poort Gouda (25) Middelbrand Goudse Poort Gouda (26) Middelbrand Goudse Poort Gouda (27) Middelbrand Goudse Poort Gouda (28) Middelbrand Goudse Poort Gouda (29) Middelbrand Goudse Poort Gouda (30) Middelbrand Goudse Poort Gouda (31)

Cookievoorkeuren wijzigen