Explosie op Kleiweg in Gouda (13)Gouda, 12 oktober 2014

De hulpdiensten werden even voor half zes zondagmiddag gealarmeerd voor een hulpverlening op de Kleiweg in Gouda. Brandweer en politie kwamen hierop met spoed ter plaatse. Er zou sprake zijn van een explosie ter hoogte van winkelketen de C&A.

Eenmaal ter plaatse bleek voor het pand van de C&A een 10.000 volt kabel onder de grond te zijn geëxplodeerd. Volgens een ooggetuige die op enkele meters afstand stond toen het gebeurde was de klap enorm en spoot de grond en de rook tot zeker 15 meter hoogte. Dit verhaal werd bevestigd door de resten grond die tegen de bovenkant van de panden zaten geplakt. Na de explosie trok een korte maar dikke rookwolk over de binnenstad weg.

Toen de brandweer aankwam was het meest heftige al achter de rug. De brandweer heeft direct de omgeving afgezet en zo een veilige situatie gecreëerd. Direct na de explosie zat een groot gedeelte van de Goudse binnenstad zonder stroom.

Gealarmeerde Joulz eenheden kwamen ter plaatse en zijn eerst tussenstations gaan controleren op schade. Toen bleek dat alle stations nog konden functioneren is met begonnen met het activeren van noodstroom. Rond half negen, drie uur na de explosie, had iedereen in de binnenstad weer stroom. De situatie op de Kleiweg bleek veilig te zijn gesteld door Joulz en de brandweer kon hierop retour.

De 10.000 volt kabel die 80 centimeter tot 1 meter onder de grond ligt, liet een flink gat achter in de straat. Een enkele kilo’s wegende steen is door de explosie uit de straat gedrukt waarna deze naast het gat kwam te liggen.

De oorzaak van de explosie is voor iedereen nog een raadsel maar daar zullen de mensen van Joulz in een later stadium ongetwijfeld een antwoord op kunnen geven.

Foto’s: Rens de Haan

Explosie op Kleiweg in Gouda (1) Explosie op Kleiweg in Gouda (2) Explosie op Kleiweg in Gouda (3) Explosie op Kleiweg in Gouda (4) Explosie op Kleiweg in Gouda (5) Explosie op Kleiweg in Gouda (6) Explosie op Kleiweg in Gouda (7) Explosie op Kleiweg in Gouda (8) Explosie op Kleiweg in Gouda (9) Explosie op Kleiweg in Gouda (10) Explosie op Kleiweg in Gouda (11) Explosie op Kleiweg in Gouda (12)  Explosie op Kleiweg in Gouda (14) Explosie op Kleiweg in Gouda (15) Explosie op Kleiweg in Gouda (16) Explosie op Kleiweg in Gouda (17) Explosie op Kleiweg in Gouda (18)

 

Geen stroom betekende voor veel mensen geen televisie, geen computer en ook geen koffie.
Gelukkig was daar brandweer Gouda nog. In korte tijd verzamelde zich veel mensen bij de incidentlocatie
op zoek naar een verse kop koffie een een gezellig praatje met de buurtbewoners.

Explosie op Kleiweg in Gouda (19) Explosie op Kleiweg in Gouda (20) Explosie op Kleiweg in Gouda (21) Explosie op Kleiweg in Gouda (22)

Cookievoorkeuren wijzigen