Brand in woning Alphen (3)Alphen aan den Rijn, 11 oktober 2014

De brandweer van Alphen aan den Rijn werd vanavond gealarmeerd voor een woningbrand op de Steekterweg. Bij het ter plaatse komen van brandweer en politie hing er behoorlijk wat rook rond de woning. De politie heeft direct de gehele Steekterweg afgesloten om de brandweer veilig haar werk te laten doen.

De brandweer is de woning binnen gegaan opzoek naar de brandhaard. Na enig zoekwerk kon de oorzaak worden gevonden: De open haard. De brand woedde ergens in de schoorsteen, volgens de politie in een dubbele wand. Na ongeveer een uur kon de brandweer het sein brand meester geven. Het lange tijd niet gebruiken van de schoorsteen kan de oorzaak van de brand zijn.

Let op: Het koude tijdperk komt er weer aan en open haarden worden straks weer massaal gebruikt. Laat uw schoorsteen eerst door een professional vegen voordat u de open haard weer flink op stookt.

Foto’s: Rens de Haan

Brand in woning Alphen (1) Brand in woning Alphen (2) Brand in woning Alphen (4) Brand in woning Alphen (5) Brand in woning Alphen (6) Brand in woning Alphen (7) Brand in woning Alphen (8) Brand in woning Alphen (9) Brand in woning Alphen (10) Brand in woning Alphen (11) Brand in woning Alphen (12) Brand in woning Alphen (13) Brand in woning Alphen (14)

Cookievoorkeuren wijzigen