Brand in woning Gouda (8)Gouda, 9 oktober 2014

De brandweer werd vanavond gealarmeerd voor een vreemde lucht aan de Cornelis Ketelstraat in Gouda. Een buurvrouw rook een brandlucht en dacht een rookmelder te horen in de woning naast haar. Al snel bleek er ook rookontwikkeling zichtbaar en de brandweer veranderde de melding naar woningbrand.

Ter plaatse heeft de brandweer zichzelf toegang verschaft tot de woning waarna direct een flinke rookontwikkeling zichtbaar was. Al snel werd de brand op de begane grond aangetroffen. Het vuur kon door de brandweer al snel geblust worden waarrmee veel erger werd voorkomen. De brand bleek te zijn veroorzaakt door een middel wat een chemische reactie gaf. Mogelijk dat dit gebruikt werd bij de verbouwing die op dit moment gaande was in de woning.

Op het moment dat de brand uit brak was er niemand in de woning aanwezig. Dit had er mee te maken dat de bewoners na een lange klusperiode morgen in hun nieuwe huis zouden trekken, dit maakt het voor de getroffen bewoners extra vervelend. Of de intrek morgen nu nog door kan gaan is onbekend.

De brandweer heeft de woning geventileerd waarna men retour kazerne kon.

Foto’s & Video: Rens de Haan

Brand in woning Gouda (1) Brand in woning Gouda (2) Brand in woning Gouda (3) Brand in woning Gouda (4) Brand in woning Gouda (5) Brand in woning Gouda (6) Brand in woning Gouda (7) Brand in woning Gouda (9) Brand in woning Gouda (10) Brand in woning Gouda (11) Brand in woning Gouda (12) Brand in woning Gouda (13)

Cookievoorkeuren wijzigen