Beijerscheweg SWK (10)

Stolwijk, 8 oktober 2014

Aan het einde van de middag werd de politie zonder spoed opgeroepen voor een voertuig te water op de Beijerscheweg in Stolwijk. Omdat bekend was dat de bestuurder zelf uit zijn voertuig was gekomen en niet gewond was, werden geen brandweer & ambulance dienst gealarmeerd.

De bestuurder was met zijn auto vanaf de N207 de Beijerscheweg opgereden richting de Achterbroek. Ter hoogte van huisnummer 21 ging het mis. De bestuurder kreeg een hoest/niesbui. Toen de man weer normaal voor zich kon kijken zat hij al in de berm, botste tegen twee houten palen aan en belandde vervolgens met de auto volledig in het water. De bestuurder deed zijn raampje open, gooide enkele belangrijke bezittingen naar de kant en zwom vervolgens zelf via het raampje naar de kant toe. Hij bleek niet gewond. Buurtbewoners gaven het slachtoffer direct droge kleding in afwachting van de politie. Aan de houten palen die geraakt werden, zijn elektriciteitskabels bevestigd welke de lantaarnpalen en huishoudens aan de Beijerscheweg van stroom voorzien.

Door de botsing tegen de palen waren meerdere draden geknapt of losgeraakt. Hierdoor hadden een aantal huishoudens geen stroom meer. Joulz werd gewaarschuwd om de spanning van de kabels af te halen voor er nog meer ongelukken zouden gebeuren. Toen deze ter plaatse kwam en de spanning van de kabels af was konden twee bergers beginnen met de berging van het voertuig. Toen de berging, welke rond 19:15 klaar was, kon Joulz beginnen met het repareren van de elektriciteitskabels en de palen. Op het moment van het schrijven van dit bericht is Joulz nog altijd bezig met herstel en is de Beijerscheweg deels afgesloten voor alle verkeer.

Update 23:15

Om 23:15 was Joulz klaar met het repareren en/of vervangen van de houten paal en de elektriciteitskabels. De straatverlichting op de Beijerscheweg is nu weer volledig in werking. Eén huishouden zit nog zonder stroom doordat een kabel welke onder de sloot doorloopt is geknapt. Hierdoor is er moeilijk bij te komen en dit zal dan ook op een ander tijdstip gerepareerd worden. Tot die tijd zal een aggregaat de stroomvoorziening voor het betreffende huis regelen.

Foto’s: Marco van Bemmel 

Beijerscheweg SWK (1) Beijerscheweg SWK (2) Beijerscheweg SWK (3) Beijerscheweg SWK (4) Beijerscheweg SWK (5) Beijerscheweg SWK (6) Beijerscheweg SWK (7) Beijerscheweg SWK (8) Beijerscheweg SWK (9) Beijerscheweg SWK (11) Beijerscheweg SWK (12) Beijerscheweg SWK (13) Beijerscheweg SWK (14) Beijerscheweg SWK (15) Beijerscheweg SWK (16) Beijerscheweg SWK (17) Beijerscheweg SWK (18) Beijerscheweg SWK (19) Beijerscheweg SWK (20) Beijerscheweg SWK (21) Beijerscheweg SWK (22) Beijerscheweg SWK (23) Beijerscheweg SWK (24) Beijerscheweg SWK (25)

Cookievoorkeuren wijzigen