DSC_0118

Nieuwerkerk aan den IJssel, 6 oktober 2014

Op deze maandagavond had de politie van Capelle aan den IJssel in Capelle een automobilist laten stoppen voor een alcoholcontrole. Toen bleek dat de bestuurder te veel gedronken had besloot hij niet verder mee te werken aan deze controle en ging er op hoge snelheid vandoor, waarna de politie de achtervolging inzette.  Deze achtervolging eindigde aan de Donau in de wijk “Esse Laag” in Nieuwerkerk aan den IJssel.

De rit eindigde , nadat men met hoge snelheid door de wijk was gereden waarbij men diverse obstakels zoals  bruggen en verkeersdrempels tegenkwam, tegen een in een tuin geparkeerde auto.  De auto welke op een oprit geparkeerd stond, werd door de impact van de klap een flink stuk naar achteren geschoven, dwars door een heg heen. De bestuurder van de vluchtende auto heeft na de klap de auto verlaten en is er lopend vandoor gegaan. De man is vervolgens een sloot ingedoken en is daarna in de duisternis verdwenen. De politie heeft met meerdere eenheden intensief naar de man gezocht, waarbij ook de politie helikopter langdurig is ingezet.   Het signalement luidt als volgt : Blanke man, met een slank postuur, kort gemillimeterd haar, draagt een lichtblauwe trui met witte opdruk en heeft dus als gevolg van zijn duik in de sloot, natte kleding aan.  Beide betrokken auto’s  zijn uiteindelijk, onder belangstelling van het in grote getale toegestroomde publiek door een berger afgevoerd. Mocht u informatie hebben met betrekking tot deze aanrijding, kunt u contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844

Foto’s : Sylvia van Straalen 


DSC_0120 DSC_0129 DSC_0149 DSC_0150 DSC_0155 DSC_0168 DSC_0179 DSC_0207 DSC_0216 DSC_0227 DSC_0230 DSC_0249 DSC_0256

 

Cookievoorkeuren wijzigen