Rijnsburg, 1 oktober 2014

Vanavond omstreeks tien voor half één worden de brandweer korpsen van Rijnsburg en Katwijk met de ladderwagen opgeroepen voor een Gebouwbrand industrie / agrarisch op de Kortenaerstraat in Rijnsburg, een omwonende had 112 gebeld omdat er rook uit een loods zou komen.

Eenmaal ter plaatse blijkt dat er inderdaad veel rook uit een aldaar gelegen loods komt, de brandweer begon gelijk met het natspuiten van de loods en verschafte zich met geweld toegang tot het pand. In het gebouw bleek onder andere brand te woeden in de meterkast en de isolatiewanden. De brandweer had het vuur snel onder controle en stelde ook nog een gasfles uit het pand veilig.  De brandweer is nog enige tijd in de weer geweest met het nablussen van de isolatiewand en delen tussen het plafon en het dak. Omstreeks twee uur was de brand helemaal geblust en was het pand geventileerd en kon met inpakken en weer retour kazerne.

Mede door de oplettendheid van de omwonende en het snelle handelen kon er worden voorkomen dat het vuur zich kon uitbreiden met alle gevolgen van dien. Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk maar kortsluiting lijkt hier de voornaamste oorzaak.

Foto’s: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen