Lisse, 30 september 2014

Vanavond omstreeks acht uur worden de brandweer korpsen van Lisse en Sassenheim samen met de OVD opgeroepen voor een meting naar een gaslucht bij winkelcentrum Poelmarkt op de Vivaldistraat in Lisse.

Eenmaal ter plaatse word er door de eerste eenheden ook daadwerkelijk een sterke gaslucht geroken, de politie zette hierop snel de omgeving af. De brandweer begon bij aankomst gelijk met metingen in en om het winkelcentrum, hierbij zijn er buiten lichte concentraties gas gemeten. In het winkelcentrum zelf werd ook gas geroken maar dit kwam door de ingang van buitenaf. De hulpdiensten hebben hierop beheerder Liander ingeschakeld en deze is bij aankomst begonnen met zoeken naar een eventueel lek. Omdat de aldaar gelegen parkeerplaats net opnieuw is aangelegd bestaat het vermoeden dat er bij deze werkzaamheden een gaslek is ontstaan.

Omdat er geen duidelijke plaats van een lek bekend was en de gemeten concentraties licht waren heeft de brandweer het euvel overgedragen aan Liander en hierop kon ook de grote afzetting weer opgeheven worden en kon men weer retour.

Foto’s: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen