Sassenheim, 29 september 2014

Vanmorgen omstreeks half tien werd de brandweer van Sassenheim opgeroepen voor een gasontsnapping op de Frankenhorst in Sassenheim. Na aankomst van de brandweer blijkt het lek fors te zijn en word er opgeschaald naar ‘Middel Hulpverlening’ en komt ook de brandweer van Voorhout en de Hoofd Officier Van Dienst (HOVD) ter plaatse.

Tijdens werkzaamheden door een rioleringsbedrijf in het appartementencomplex  is een grote gasleiding doorboord. Deze gasleiding lag beschermd in een grijze mantelpijp maar de medewerker dacht dat dit de riolering was waarvoor hij kwam en doorboorde toen de leiding. Omdat het gas zich snel verspreide door het complex en ook in de kruipruimte werd er door de hulpdiensten besloten om het gehele complex te ontruimen. Alle bewoners werden snel uit huis gehaald en moesten buiten op veilige afstand wachten, gezien het tijdstip waren ook niet veel mensen thuis maar bijvoorbeeld op werk, in totaal zijn 24 woningen ontruimt.

Medewerkers van Liander waren in de buurt en snel ter plaatse, zij hebben nog snel de hoofdgaskraan van het complex kunnen dichtdraaien en hierdoor kwam er niet nog meer gas vrij. De brandweer heeft het pand enkele uren goed geventileerd en hierdoor werd het gas na enige tijd verdreven. Nadat de situatie veilig genoeg was kon Liander beginnen aan de reparaties van de leiding zelf. De bewoners konden weer terug naar hun huizen nadat de situatie weer veilig was.

Foto’s: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen