Oegstgeest, 27 september 2014

Vanmorgen omstreeks drie over half één word de brandweer van Leiden opgeroepen voor een automatisch brandalarm bij de  GGZ-instelling op de Endegeesterstraatweg in Oegstgeest. Niet veel later om vijf over half één word er opgeschaald naar ‘Middelbrand’ en komen ook de korpsen Oegstgeest en de officier van Dienst ter plaatse.

Eenmaal ter plaatse blijkt dat een cliënt van de GGZ-instelling meerdere brandjes had gesticht in zijn kamer, de BHV-ers van de GGZ instelling hadden deze geblust maar niet veel later deed de cliënt weer hetzelfde en nu ging ook het brandalarm af en kwam de brandweer ter plaatse. Uit voorzorg werd er door de meldkamer opgeschaald naar Middelbrand, maar van een serieuze brand was echter geen sprake. De kleine vuurhaardjes waren al snel onder controle en de brandweer hoefde nauwelijks in actie te komen, de ladderwagen ging hierom ook snel weer retour.

De cliënt was echter behoorlijk agressief in zijn kamer, de politie moest gewapend met schilden en de ‘lange latten’ naar binnen om de situatie onder controle te krijgen. Echter kregen enkele agenten flinke klappen te verduren in de worsteling om de man onder controle te krijgen en twee van hen raakte hierdoor gewond aan het gezicht. Waarschijnlijk heeft één van hen een gebroken neus opgelopen, deze agent is naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling.

De ambulancedienst heeft de cliënt behandeld voor onder andere rookinhalatie en de man is geboeid op de brancard en onder politie begeleiding naar het ziekenhuis vervoer voor verdere behandeling. Hierna konden alle hulpdiensten weer retour.

Foto’s: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen