Kaag, 26 september 2014

Vanmiddag omstreeks vijf uur is de brandweerkazerne van korps Kaag en tevens van de bedrijfsbrandweer van Royal van Lent, feestelijk heropend na de verwoestende brand van zes januari jongstleden.

Tijdens het begin van de opening werd er een speech gehouden over het verleden en het heden van de kazerne. Hierna kon er uitgebreid genoten worden van een hapje en een drankje verzorgd door een cateraar.

De kazerne is volledig herbouwd en deels opnieuw ingericht, ook bijna alle brandweer pakken, helmen en andere uitrusting was nieuw en glansde nog in het licht van de kazerne. Omdat ook de bedrijfsbrandweer van Royal van Lent hier is gevestigd hebben ook deze een speciale ruimte met onder andere eigen portofoons en ademlucht flessen. Boven op de eerste verdieping zat de controle kamer, toilet en doucheruimte en het instructie lokaal. In het instructie lokaal lagen een tweetal giften, één hiervan was een geëxplodeerde ademluchtfles van de First-Responders van het korps. De tweede gift van de directie van brandweer Hollands-Midden was een foto op canvas van een verbrande brandweerbroek met schoenen welk tijdens de opruim werkzaamheden werden aangetroffen. Ook de meldkamer feliciteerde de brandweermannen nog via een pagerbericht; ”Gefeliciteerd met jullie vernieuwde kazerne !”

Het brandweer voertuig welk eerst in de kazerne stond viel helaas ten prooi aan de vuurzee, nu rouleert men met onder andere reserve voertuigen op de post Kaag en heeft men dus (nog) niet een ‘eigen’ voertuig.

Item van de zeer grote brand welk de kazerne in januari verwoeste: http://www.112hm.nl/2014/01/06/zeer-grote-brand-in-de-kaag-brandweerkazerne-aan-de-julianalaan-verwoest-door-brand/

Foto’s: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen