Politie inzet Gouda & Nieuwerkerk (11)Gouda / Nieuwerkerk aan den IJssel, 21 september 2014

Vandaag stond de klassieker op de planning: De voetbalwedstrijd tussen Ajax en Feyenoord gespeeld in de Kuip in Rotterdam. Massa’s supporters trokken naar dit gedeelte van het land om het schouwspel te volgen en gebruikten hiervoor massaal het openbaar vervoer. Toen er meerdere treinen op Gouda stil kwamen te staan door een wisselstoring ontstond er lichte chaos en speelden er zich kleine incidentjes af. Toen de treinen eenmaal weer vertrokken ging het mis, één á twee treinen werden ernstig beschadigd en één hiervan was er zo ernstig aan toe dat hij niet meer verder kon rijden.

Uiteraard wordt alles op alles gezet om de daders hiervan in de kraag te vatten en de schade op hen te verhalen. Maar eerst moesten de supporters ook weer terug en hierbij passeerden zij weer de stations in Gouda en Nieuwerkerk aan den IJssel.

De politie besloot meer mankracht in te zetten om eventuele incidenten in de kiem te smoren. Zo’n 20 agenten stonden klaar op de stations en drie bussen Mobiele Eenheid stonden eveneens paraat. Ook kwam een hondengeleider ter plaatse.

Hoewel Feyenoord de wedstrijd verloor met 0-1 van Ajax en de politie ongeregeldheden verwachtte, bleef het toch rustig op de stations in deze regio. Een paar kleine incidenten waarbij aan de noodrem werd getrokken tussen Nieuwerkerk en Gouda waren al snel opgelost.

Omstreeks 18:00 uur waren alle supporters gepasseerd en kon de politie retour. De Mobiele Eenheid en de hondengeleider gingen weer terug richting Den Haag.

Foto’s: Rens de Haan & Marco van Bemmel

Video: Rens de Haan

Politie inzet Gouda & Nieuwerkerk (1) Politie inzet Gouda & Nieuwerkerk (2) Politie inzet Gouda & Nieuwerkerk (3) Politie inzet Gouda & Nieuwerkerk (4) Politie inzet Gouda & Nieuwerkerk (5) Politie inzet Gouda & Nieuwerkerk (6) Politie inzet Gouda & Nieuwerkerk (7) Politie inzet Gouda & Nieuwerkerk (8) Politie inzet Gouda & Nieuwerkerk (9) Politie inzet Gouda & Nieuwerkerk (10)  Politie inzet Gouda & Nieuwerkerk (12) Politie inzet Gouda & Nieuwerkerk (13) Politie inzet Gouda & Nieuwerkerk (14) Politie inzet Gouda & Nieuwerkerk (15) Politie inzet Gouda & Nieuwerkerk (16) Politie inzet Gouda & Nieuwerkerk (17) Politie inzet Gouda & Nieuwerkerk (18) Politie inzet Gouda & Nieuwerkerk (19) Politie inzet Gouda & Nieuwerkerk (20) Politie inzet Gouda & Nieuwerkerk (21) Politie inzet Gouda & Nieuwerkerk (22) Politie inzet Gouda & Nieuwerkerk (23) Politie inzet Gouda & Nieuwerkerk (24)NS Gouda (2) [1600x1200]

 

Foto’s station Nieuwerkerk aan den IJssel : Sylvia van Straalen

aaaDSC_1709 aaaDSC_1724 aaaDSC_1727 aaaDSC_1739 aaaDSC_1741 aaaDSC_1754

Cookievoorkeuren wijzigen