aaa

Waddinxveen, 20 september 2104

Aan het begin van deze mistige zaterdagochtend werden de hulpdiensten opgeroepen om een nacontrole te verrichten na een kleine woningbrand in een woning aan de Zuidelijke Dwarsweg, gelegen in het buitengebied tussen Moordrecht, Waddinxveen en Zevenhuizen. Ter plekke bleek een raamkozijn en geluidsapparatuur in brand te hebben gestaan.

De eigenaar van de woning die de woning verhuurd, komt dagelijks zijn schapen in het weiland naast de woning voeren. Bij aankomst trof hij de woning, waarvan de huurder op dat moment niet aanwezig was, gehuld in rook aan. Aan de achterzijde bleken een raamkozijn en geluidsapparatuur in brand te staan, wat voor flinke rookontwikkeling in de woning zorgde. De man heeft het vuur gedeeltelijk weten te doven met behulp van een emmer water, voor de brandweer restte slecht nog wat na-blus werkzaamheden.Met de warmte camera is de omgeving van de kleine brandhaard gecontroleerd en nadat men er zeker van was dat alles gedoofd was, kon men alle materialen weer inpakken en weer retour kazerne.

De technische recherche zal vermoedelijk later op de dag onderzoek komen doen naar de mogelijke oorzaak van de brand. In de woning is al meerdere keren ingebroken en in de directe omgeving wordt met grote regelmaat alcohol genuttigd door groepen personen.  Naast de brandhaard van vanmorgen werd ook een tas gevuld met drank aangetroffen en op meerdere plekken in de tuin lagen ook lege bierblikjes. De eigenaar van de woning heeft de woning al gedeeltelijk dichtgetimmerd om overlast zoveel mogelijk tegen te gaan, maar helaas blijkt dat niet altijd afdoende te zijn. Onderzoek zal uit uit moeten  wijzen of de brand in de geluidsapparatuur is ontstaan waarna het kozijn vlam heeft gevat en het raam door de hitte is gesprongen of dat er sprake is van een poging tot inbraak met een eventuele brandstichting.

Foto’s : Sylvia van Straalen


DSC_1326 DSC_1333 DSC_1345 DSC_1352 DSC_1359 DSC_1364 DSC_1371 DSC_1378 DSC_1382 DSC_1387 DSC_1404 DSC_1406 DSC_1412 DSC_1416 DSC_1433

 

Cookievoorkeuren wijzigen