Winkels ontruimd bij gaslekkage Gouda (5)Gouda, 16 september 2014

De hulpdiensten werden vandaag gealarmeerd voor een gaslekkage op de Kamperingweg in Gouda. Ter plaatse bleek dat bij werkzaamheden aan het wegdek er door een gasleiding was heen gefreesd. De brandweer besloot tot ontruiming over te gaan van de Beddenreus, Beter Bed, Jysk en de Kwantum.

Toen alle winkelpanden leeg waren heeft de brandweer metingen verricht. De gaslucht was wel te ruiken in de panden maar er werd geen concentratie gas gemeten. Buiten op straat waar het lek zich bevond uiteraard wel.

Joulz was al snel ter plaatse waarna deze de leiding heeft afgesloten. De mensen die het lek hadden veroorzaakt hadden er zelf al een berg grond over heen gegooid om het gas zo veel mogelijk tegen te gaan.

Na ongeveer een half uur kon de brandweer het sein veilig geven en kon het winkelpersoneel weer terug naar de winkels. De hulpdiensten gingen retour en Joulz nam de situatie over en gaat zorgen voor dichting van het lek.

Foto’s: Rens de Haan

Winkels ontruimd bij gaslekkage Gouda (1) Winkels ontruimd bij gaslekkage Gouda (2) Winkels ontruimd bij gaslekkage Gouda (3) Winkels ontruimd bij gaslekkage Gouda (4) Winkels ontruimd bij gaslekkage Gouda (6) Winkels ontruimd bij gaslekkage Gouda (7) Winkels ontruimd bij gaslekkage Gouda (8) Winkels ontruimd bij gaslekkage Gouda (9) Winkels ontruimd bij gaslekkage Gouda (10) Winkels ontruimd bij gaslekkage Gouda (11) Winkels ontruimd bij gaslekkage Gouda (12)

Cookievoorkeuren wijzigen