Brand Bredeweg Waddinxveen (2)Waddinxveen, 16 september 2014

De brandweer werd deze morgen in alle vroegte gealarmeerd voor een industriële gebouwbrand aan de Bredeweg in Waddinxveen. Ter plaatse trof men een brand in een enorm kassencomplex aan. Hoewel de brand klein van aard leek, besloot de bevelvoerder op te schalen naar middelbrand in verband met de waterwinning en extra manschappen vanwege de grote oppervlakte.

Er werd een watertoevoer vanaf de tankautospuit naar binnen gelegd en met een hele hoop slanglengtes, van onder andere de tweede ter plaatse gekomen tankautospuit, kon men bij de brandhaard komen. Door een omgevallen assimilatielamp in een berg bladeren bleek de brand te zijn ontstaan. De brandweer kon het vuur al snel onder controle krijgen maar het geheel uitkrijgen hiervan was nog ene hele klus. Mede doordat er ook gedeeltes in de grond brandden.

De OVD besloot uiteindelijk op te schalen naar grote brand om zo nog meer slangen en mensen ter plaatse te krijgen. Hoewel de brand zelf niet enorm groot was, stond wel het kassencomplex vol rook. Toen ook de derde tankautospuit ter plaatse was kon men rouleren met drie teams om de brand uit te krijgen. Omstreeks vijf uur werd het sein brand meester gegeven. Echter duurde het nog wel even voordat de brand geheel uit was en de kas rookvrij.

Foto’s & Video: Rens de Haan & Rob de Jong

Brand Bredeweg Waddinxveen (1) Brand Bredeweg Waddinxveen (3) Brand Bredeweg Waddinxveen (4) Brand Bredeweg Waddinxveen (5) Brand Bredeweg Waddinxveen (6) Brand Bredeweg Waddinxveen (7) Brand Bredeweg Waddinxveen (8) Brand Bredeweg Waddinxveen (9) Brand Bredeweg Waddinxveen (10) Brand Bredeweg Waddinxveen (11) Brand Bredeweg Waddinxveen (12) Brand Bredeweg Waddinxveen (13) Brand Bredeweg Waddinxveen (14) Brand Bredeweg Waddinxveen (15) Brand Bredeweg Waddinxveen (16) Brand Bredeweg Waddinxveen (17) Brand Bredeweg Waddinxveen (18)

Grote brand in kas Bredeweg Waddinxveen (3) Grote brand in kas Bredeweg Waddinxveen (4) Grote brand in kas Bredeweg Waddinxveen (5) Grote brand in kas Bredeweg Waddinxveen (6) Grote brand in kas Bredeweg Waddinxveen (7) Grote brand in kas Bredeweg Waddinxveen (8)

Cookievoorkeuren wijzigen