Busongeluk Haaglanden (6)Den Haag, 16 september 2014

De hulpdiensten werden vandaag gealarmeerd voor een ongeval met beknelling op de Hengelolaan in Den Haag. Ter plaatse bleek een stadsbus op de verkeerde weghelft terecht te zijn gekomen waarna hij tegen een boom op botste. De bus zat op dat moment nagenoeg vol met passagiers.

De hulpdiensten schaalde in verband met de grootschalige hulpverlening op naar middelhulpverlening – GRIP 1. Tussen de 20 en 25 personen zijn door de ambulancedienst gecontroleerd. Uiteindelijk bleken er elf gewonden waarvan er acht zijn afgevoerd naar het ziekenhuis, waaronder de buschauffeur zelf.

Bij dit incident werd de hulp ingeroepen van Hollands Midden en Rotterdam Rijnmond in verband met de grote vraag naar ambulances.

De brandweer heeft de situatie en de bus veilig gesteld. Dit heeft men gedaan door de installaties uit te schakelen en de bus te stabiliseren. De HTM (Haagse Tram Maatschappij) en de VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) hebben samen onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval.

Omstreeks twee uur in de middag kon de Hengelolaan weer worden vrijgegeven nadat de bus was afgesleept.

Foto’s, Video & Info: Persbureau Marofer

Busongeluk Haaglanden (1) Busongeluk Haaglanden (2) Busongeluk Haaglanden (3) Busongeluk Haaglanden (4) Busongeluk Haaglanden (5)  Busongeluk Haaglanden (7) Busongeluk Haaglanden (8)

 

Cookievoorkeuren wijzigen